STAGE X VIA VAI

Onze nieuwe stagiair, Allison, loopt de komende maanden mee bij VIA VAI op de marketingafdeling. We hebben haar een aantal vragen gesteld over hoe zij dit ervaart, lees snel verder!

Wat is je naam?

‘Allison Kampen’

Hoe oud ben je?

‘27 jaar’

Waar kom je vandaan?

‘Tilburg’

Welke opleiding volg je?

‘International Marketing Management op de Fontys in Tilburg. Hier ben ik vooral bezig met marktonderzoek gericht op internationalisering. Momenteel zit ik in mijn vierde jaar.’

Wat waren jouw verwachtingen voordat je aan je stage begon?

‘Ik verwachtte / hoopte met alle afdelingen mee te mogen kijken en daarbij alle facetten van het bedrijf te leren kennen, van design tot magazijn. Dit heb ik nu al in mijn eerste weken mogen zien. Ik zie de VIA VAI sneakers, chelsea boots, laarsjes en sandalen ontworpen worden op de tekentafel en in het magazijn weggaan naar onze klanten.’

‘Daarbij was ik op mijn eerste stagedag enorm verrast over het hoofdkantoor. Misschien stom om te zeggen, maar dit kantoor is heel veel hipper dan ik dacht. Het is echt een inspirerende en industriële omgeving!’

‘Buiten dat ik enorm verrast was over het uiterlijk van het hoofdkantoor, ben ik ook aangenaam verrast over het familiaire gevoel binnen het VIA VAI-team (zelfs in de Corona periode). Je kunt al je collega’s makkelijk bereiken en ook vragen stellen wanneer ik deze heb.’

Heb je een (persoonlijk) ontwikkeldoel vooraf gesteld die je aan het einde van je stage graag wilt behalen?

‘Ik ben heel erg impulsief en zag dit altijd als een negatieve kant van mijzelf. Na het kennismakingsgesprek met Tiddo (Operational Director) en Valentina (Marketing Coordinator) werd duidelijk dat dit juist heel positief kan zijn. Ik moet alleen weten hoe ik het op de juiste manier inzet. Dit ga ik dan ook doen door middel van een Plan Van Aanpak, zodat ik mijn impulsiviteit kan controleren.’

Hoe is het om voor een internationaal schoenenmerk stage te lopen?

‘Daar ben ik heel trots op! Ik ben heel blij dat ik gekozen ben door VIA VAI. Mijn droom om in de fashion branche werkzaam te zijn, komt nu wel heel dichtbij. Ik heb tijdens mijn vorige studie ook twee keer stage gelopen, maar die stages zijn absoluut niet te vergelijken. Ik krijg hier de kans om goede praktijkervaring op te doen. Om nog terug te komen op het trots zijn op VIA VAI; ik schreeuw normaal niet graag van de daken waar ik mee bezig ben, maar dat is nu écht wel anders!’ 

Hoe ziet jouw stagedag er momenteel uit?

- Blogs schrijven (zie mijn laatste blog over trends!);
- Pinterest borden vullen;
- Vimeo productvideo’s koppelen in Magento;
- Producteigenschappen toevoegen op platform Bol.com;
- De kleur van schoenen bewerken in Photoshop;
- Google Ads display banners maken voor bij de nieuwe collectie.

Wat verwacht je van het vervolg van jouw stage?

‘Ik hoop natuurlijk dat ik wat vaker op kantoor mag zijn. Dit is nu helaas weinig mogelijk vanwege Corona. Daarnaast wil ik Photoshop helemaal onder de knie krijgen! En daarbij hoop ik aan het einde van mijn stageperiode over alles mee te kunnen praten.

Wat spreekt jou momenteel het meeste aan tijdens je stage?

‘Ik krijg de ruimte om een hands-on mentaliteit te kunnen hebben, wat mij heel erg aanspreekt. Daarbij vind ik het erg fijn om meteen resultaat te zien van mijn werkzaamheden. Zo mag ik bijvoorbeeld een zoekwoordenonderzoek doen, op basis daarvan een blog schrijven en deze ook gelijk publiceren met beelden erbij. En tot slot vind ik het geweldig om met damesschoenen te mogen werken!’

Wat spreekt jou momenteel het minste aan tijdens je stage?

‘Uiteraard het thuiswerken. Ik heb absoluut behoefte aan afwisseling.’

Hoe ziet jouw leven er over 2 jaar uit?

‘Afgestudeerd! Dan hoop ik ook werkzaam te zijn in de fashion branche. Welke functie dit zal zijn weet ik nog niet, maar ik sta open voor alles!'

Delen:

Vind een winkel in de buurt

Open storelocator