STAGE X VIA VAI

Onze nieuwe stagiair, Nina, loopt de komende maanden mee bij VIA VAI op de finance afdeling. We hebben haar een aantal vragen gesteld over hoe zij dit ervaart, lees snel verder!

Wat is je naam?

‘Nina van Berkel’

Hoe oud ben je?

‘20 jaar’

Waar kom je vandaan?

‘Ik kom uit Tilburg, uit de Reeshof.’

Welke opleiding volg je?

‘Finance & Control (voorheen heette dit bedrijfseconomie) op de Avans in Breda. Ik zit momenteel in mijn vierde jaar en deze stage is dan ook mijn afstudeerstage.’

Wat waren jouw verwachtingen voordat je aan je stage begon?

‘Ik was vooral heel erg benieuwd naar een kleiner bedrijf dan waar ik voorheen heb gewerkt. En daarbij is dit ook de eerste ervaring die ik heb in het werken met een product waar mijn interesses ook liggen en dat bevalt tot nu toe heel erg goed!’  

Heb je een (persoonlijk) ontwikkeldoel vooraf gesteld die je aan het einde van je stage graag wilt behalen?

‘Ik wil graag leren om directer te communiceren. Nu ben ik nog te afwachtend ingesteld. Uiteindelijk wil ik meer achter bepaalde actiepunten aan blijven gaan. Dit ga ik bereiken door kritisch door te vragen, de waarom-vraag stellen.’

Hoe is het om voor een internationaal schoenenmerk stage te lopen?

‘Heel erg leuk! Eén van mijn taken is het inboeken van facturen in het Engels. Dat is soms nog wel eens een uitdaging. Ook was het even wennen om van een groot naar een midden-klein bedrijf te gaan. Je krijgt hier veel meer mee van alle afdelingen. Dat maakt het bedrijf, maar ook mijn stage heel erg betrokken.

Hoe ziet jouw stagedag eruit?

‘Ik begin om 8 uur. Dan ga ik meestal een uurtje facturen inboeken. Vervolgens ga ik met Dennis (Financial Controller) samen zitten en bespreken we wat we die dag willen bereiken. Ook ben ik bijna iedere dag bezig met de data die ik wil genereren voor mijn onderzoek, wat gaat over Power BI. En dan sluit ik rond half 5 mijn laptop.’

Wat verwacht je van het vervolg van jouw stage?

‘Ik hoop echt iets toe te kunnen toevoegen aan VIA VAI, mede door middel van mijn onderzoek wat ik doe voor school. Ik wil graag iets bruikbaars achterlaten als ik dit bedrijf verlaat.’

Wat spreekt jou momenteel het meeste aan tijdens je stage?

‘Ik krijg van alles wat mee, vooral van Marketing en Customer Service als ik op kantoor werk. Dit vind ik heel erg leuk om te zien!’

Wat spreekt jou momenteel het minste aan tijdens je stage?

‘Er lopen momenteel veel projecten waar het hele VIA VAI-team druk mee is. Er zijn veel en vooral ook verschillende werkzaamheden waar iedereen mee bezig moet zijn in deze gekke tijd. Soms schiet het helpen bij mijn stage er daardoor even bij in, maar dat wordt uiteindelijk altijd weer goed opgelost. En het is volkomen begrijpelijk voor de tijd waar wij nu in leven.’

Hoe ziet jouw leven er over 2 jaar uit?

‘Na mijn huidige opleiding ga ik een pre-master volgen, die mij klaarstoomt voor de master-opleiding. Over 2 jaar ben ik hopelijk afgestudeerd voor de Master Finance!’

Delen:

Vind een winkel in de buurt

Open storelocator