VIA VAI: member of the Leather Working Group

VIA VAI is sinds 2023 officieel lid van de Leather Working Group. We vertellen je hier alles over!

VIA VAI staat voor kwaliteit en stijl, maar ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Wist je dat we sinds 2023 lid zijn van de Leather Working Group? Dit is een organisatie die zich bezig houdt met het verbeteren van de leer industrie. Zij streven ernaar om verantwoorde leerproductie werkelijkheid te maken en wij zijn trots om deel uit te maken van deze positieve verandering.

Samenwerking met duurzame partners

Wat betekent dit lidmaatschap voor ons en voor jou? Lidmaatschap van de Leather Working Group, houdt in dat we ons inzetten voor milieuvriendelijkere productieprocessen. We hebben ervoor gekozen om zo veel mogelijk samen te werken met looierijen die ook lid zijn van de Leather Working Group. Op dit moment is 97% van de leerlooierijen waarmee we samenwerken lid. Ons doel is dan ook om in de toekomst alleen nog maar met looierijen te werken die aangesloten zijn.

Een stap in de juiste richting: kies voor verantwoorde schoenen

Door te kiezen voor partners die aangesloten zijn bij de Leather Working Group, garanderen wij dat onze schoenen op een verantwoorde en duurzame manier worden gemaakt. Wij geloven dat mode en verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan. Daarom kiezen we bij de productie van onze schoenen niet alleen voor stijl en comfort, maar ook voor een bewuste aanpak van de productie van onze collectie. 

Visie voor de toekomst

Duurzaam ondernemen is een reis die nooit eindigt. Bij alles is ons uitgangspunt: kunnen we het beter doen? Dan proberen we dat. Zijn er betaalbare en verantwoorde alternatieven? Dan doen we dat. Met het lidmaatschap bij Leather Working Group zetten we een stap in de goede richting. Zo streven we ernaar om als merk een positieve invloed te hebben op de leerindustrie.

Delen:

Vind een winkel in de buurt

Open storelocator