Daar zijn ze eindelijk: your new babies! En dan hebben we het natuurlijk over schoenen. Natuurlijk wil je er goed voor zorgen, zodat je er zo lang mogelijk plezier aan beleeft.

Maar hoe moet je ze nu onderhouden? Hoe zorg je ervoor dat ze er als nieuw blijven uitzien? Goed onderhoud is het sleutelwoord. Door jouw schoenen te behandelen met de juiste producten, kom je al een heel eind. Benieuwd hoe je jouw sneakers, enkellaarsjes, cowboy boots of espadrilles het beste kunt onderhouden? VIA VAI geeft je handige tips & tricks!

Bij VIA VAI hebben we veel verschillende schoenen van suède. Om dit luxe en zachte materiaal mooi te houden, hebben we een speciale schoenenspray: de VIA VAI Premium Repellent Spray. Deze spray zorgt voor een onzichtbare laag op je schoenen om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Wil je jouw suède schoenen een touch-up geven of lichte vlekjes verwijderen? Gebruik dan de Suède Borstel voor het opruwen van het materiaal en nubuck.

Oeps! Ben je vergeten jouw schoenen in te sprayen voordat je de deur uit bent gegaan en is er vuiligheid op gekomen? Laat allereerst de vlek opdrogen, anders maak je het misschien erger en dat willen we voorkomen. Pak je suède borstel erbij en borstel rustig in dezelfde richting over de vlek totdat deze weg is. Hebben jouw suède sneakers een witte platformzool? Dan zul je merken dat je deze ook regelmatig wil schoonmaken. Hiervoor gebruiken wij de VIA VAI Cleaning Solution. 

Ook schoenen van glad leer moeten goed verzorgd worden. Hiervoor is de VIA VAI Premium Repellent Spray ook ideaal. Deze innovatieve spray zorgt eveneens voor een beschermende laag. Daarnaast bevat de spray een voedende wax die ervoor zorgt dat het leer glad, soepel en glanzend blijft.

Ook hebben wij voor jullie een VIA VAI Essential Kit samengesteld waarmee je glad leer kunt behandelen. Deze kit bestaat uit een Cleaning Solution, premium schoonmaakborstel en microvezeldoek waarmee je glad leer een milde reiniging geeft. Perfect voor het verwijderen van vuil en vlekken. Deze Essential Kit is overigens geschikt voor alle materiaalsoorten. 

De VIA VAI Premium Repellent Spray is een spray die zowel ruw als glad leer mooi en soepel houdt en daarnaast te gebruiken is op combinaties van mesh en leer. Ideaal voor sneakers die uit verschillende materialen bestaan. 

De winter in met jouw favoriete boots? De Premium Repellent Spray behoudt de elasticiteit en glans van je prachtige lak boots! De toevoeging van elasticiteit verkleint de kans op scheurtjes in het lak. Bovendien heeft de spray een anti-statisch werking waardoor het lak minder vuil aantrekt. De spray is eenvoudig aan te brengen op de schoenen en hoeft alleen even in te trekken.

We love Metallic! En graag houden we onze Metallic shoes ook mooi! De Premium Repellent Spray is speciaal ontwikkeld voor alle materialen en 100% veilig te gebruiken. Deze spray is dus ook ideaal voor het behoud van het metallic en beschermt tegen vocht en vuil. Onmisbaar dus!

''Jij weet precies waar je heen wilt. Onze schoenen zorgen dat je daar komt.''

In Nederland wil het nog wel eens regenen. Een behandeling met een waterproof spray is daarom een echte must. Kies bijvoorbeeld voor de VIA VAI Premium Repellent Spray. Deze spray vormt een onzichtbare laag die vocht- en vuilafstotend is. Waterdruppels glijden als parels van de schoen af. Met deze high-performance spray behandel jij alle materialen: van suède en lakleer tot metallic en nylon. 

Zijn er vochtige vlekken op jouw schoenen terechtgekomen door de regen? Geen paniek, zorg ervoor dat je meteen een suède borstel nat maakt en de vlek vochtig maakt met water op kamertemperatuur. Borstel voorzichtig in één richting de vezels omhoog. Zo komt het vuil los en kun je ze daarna laten drogen in een omgeving op kamertemperatuur. Wanneer een vochtige vlek is opgedroogd, spuit je de schoenen weer in met Premium Repellent Spray die voor een beschermend laagje zorgt tegen vocht en vuil.

Is er geen vochtige vlek te zien? Gebruik dan de Suède Borstel om het vuil eraf te borstelen. Doe dit voorzichtig en zorg ervoor dat je in de richting van de schoenvezels borstelt. Wanneer er een moddervlek te zien is op je suède schoenen, laat ze dan eerst drogen om erger te voorkomen! Als het droog is borstel je het vuil eraf met je suède borstel.

 

 

TIME TO ENJOY YOUR NEW SHOES!

Na een goede onderhoudsbehandeling ben jij helemaal good to go! Hoog tijd om te shinen met je nieuwe sneakers, enkellaarsjes of sandalen. Vergeet niet om ze af en toe opnieuw in te sprayen en tussentijds vuil weg te halen. Zo blijven je schoenen er als nieuw uitzien!

 

Vind een winkel in de buurt

Open storelocator