Daar waar het allemaal begint. Ruim een jaar voordat een collectie vorm krijgt, bezoeken onze designers de belangrijkste fashion capitals. Van Milaan tot Kopenhagen: steden die geroemd zijn om hun mode-scene. Wereldwijde trends en tendensen komen tot leven bij de grootste fashion-events en beurzen. Niet te vergeten, het straatbeeld in deze steden als waardevolle bron van inspiratie. Van modische powervrouwen die paraderen door de stad tot de vele winkeletalages die samen dezelfde sfeer ademen. City streets are the real runways.

Bomvol inspiratie en ideeën gaan onze designers aan de slag met het visualiseren van alle trends en invloeden. Inspirerende en sprekende beelden worden zorgvuldig verwerkt in moodboards en onderverdeeld in thema’s. Van raw en multiverse tot bliss en back hand: ieder thema is uniek en heeft een duidelijke stijl, weerspiegeld door het gebruik van kleuren, materialen, vormen en designs. Kleding is hierin een belangrijke leidraad. Om tot een vernieuwend totaalplaatje te komen, gaan we onder andere uit van de kledingtrends en ontwerpen we schoenen die hierbij de ultieme finishing touch zijn.

Alles is in kaart: dé verwachte fashiontrends voor het nieuwe jaar, uitgewerkt en gevisualiseerd. Nu volgt één van de meest essentiële onderdelen van het design-proces, namelijk selecteren wat aansluit bij het DNA van VIA VAI. Dat doen we op onze eigenwijze en eigentijdse manier. Wat past bij het merk, waar we voor staan en wat we willen uitstralen? We vertalen de belangrijkste trends zodat ze passend zijn bij ons DNA én de Noord-Europese markt. Waar VIA VAI voor staat, leggen we je uit volgens het principe van de ‘Golden Circle’: why, how, what.

VIA VAI stands for confidence and authenticity amongst all women.

By creating a personal and trustworthy brand wherein diverse and rich products make you wear VIA VAI every day.

Women shoes and accessories to wear on every occasion. VIA VAI stands for confidence and authenticity amongst all women.

Het ontwerpen van een nieuwe collectie begint aan de tekentafel in Waalwijk. Dat gebeurt nog altijd op ambachtelijke wijze: met de hand, potlood en papier. Per model worden er tot wel acht handgetekende schetsen gemaakt. Daarbij streven we naar perfectie tot in de details. Of het nu gaat om een veteroogje, ritssluiting of tonglabel; ieder kenmerk wordt tot in de puntjes uitgedacht om tot een uniek resultaat te komen. And so, the shoe-love story begins…


Van outfitinspiratie en stylingtips tot onderhouds- en verzorgingsadvies. We delen alles over de laatste trends, musthaves van het moment én geven een kijkje achter de schermen. Stay inspired en lees onze blogs, bekijk het lookbook en volg VIA VAI op social media.  


Vind een winkel in de buurt

Open storelocator