Achteraf betalen is mogelijk met Klarna. Zodra jouw bestelling is verzonden, ontvang je een digitale factuur met betaalinstructies per e-mail. Vervolgens kun je de betaling binnen 14 dagen voldoen.

Eenvoudig betalen via Mijn Klarna

Via 'Mijn Klarna' heb je een volledig overzicht van de factuur of de betaling. Download de Klarna-app of log in op klarna.nl met het e-mailadres wat je hebt opgegeven bij jouw bestelling. Na het eenmalig invullen van je gegevens betaal je de factuur met één druk op de knop. Door je notificaties aan te zetten, ontvang je twee dagen voor de uiterste betaaldatum een herinnering. Meer tijd nodig om je factuur te betalen? Met één klik kun je de uiterste betaaldatum eenmalig met tien dagen uitstellen.

Retourneren en Klarna

Heb je met Klarna betaald en stuur je iets terug? Nadat wij jouw retour verwerkt hebben, ontvang je hierover bericht en gaat Klarna aan de slag om dit te verwerken. Dit kan nog enkele dagen duren.

Vragen?

Klarna voert bij het bestellen een kredietcheck uit en stelt vast of en voor welk bedrag je jouw aankoop kunt doen. Lukt het niet om te betalen via Klarna of heb je andere vragen over de betaling? Neem dan telefonisch contact op met Klarna via 020-8082852 of maak gebruik van de Klarna chat. Klarna is bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Meer informatie? Kijk op Klarna.be.

Vind een winkel in de buurt

Open storelocator