Binnenvoering sneakers: leer versus mesh

Als sneakerliefhebber weet je dat de buitenkant vaak de meeste aandacht krijgt, but it’s the inside that matters too. De binnenkant is belangrijk in termen van comfort, duurzaamheid en de algehele look & feel. Meer weten? We vertellen je alles over een sneakervoering gemaakt van leer versus mesh.

De binnenvoering van sneakers kan van verschillende materialen gemaakt zijn, maar twee van de populairste opties zijn leer en mesh. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken in termen van duurzaamheid, ademend vermogen, comfort, pasvorm en stijl.

Sneakers met leren binnenvoering

+
Pepper Clay
+
Pepper Clay

 

Leer is een klassieke keuze voor de binnenvoering van sneakers. Het natuurlijke materiaal wordt niet voor niets al eeuwenlang gebruikt in de schoenenindustrie. Waarom kiezen voor leer? We werken de belangrijkste voordelen voor je uit.

  • In termen van duurzaamheid is leer een van de sterkste natuurlijke materialen en daarom ook het beste bestand tegen slijtage.
  • Leer biedt stabiliteit, stevigheid en vormt zich op den duur naar je voeten. Dat is ook de reden waarom je leren sneakers vaak even moet inlopen, maar na een tijdje voelt het alsof ze voor je gemaakt zijn.
  • Een ander voordeel van leer is dat het van nature vocht absorbeert en afvoert.

Onze favoriete sneakers met leren binnenvoering

Sneakers met mesh binnenvoering
+
+
Liz Dae

Steeds vaker wordt er gekozen voor een sneakervoering van mesh. Het lichtgewicht, ademende materiaal is gemaakt van sterke synthetische vezels en kent daarmee vele voordelen.

  • Een groot voordeel is het ademend vermogen van mesh. De open geweven structuur van mesh laat lucht vrij doorstromen, waardoor je voeten koel blijven, zelfs tijdens intensieve activiteiten. Niet voor niets wordt mesh ook vaak gebruikt bij sportschoenen.
  • Comfort first. Mesh voelt direct comfortabel aan en blijft dat ook. Het is een zacht en flexibel materiaal dat gemakkelijk met je voeten meebeweegt.
  • Mesh is een lichtgewicht materiaal, wat betekent dat het bijdraagt aan het algehele lichte gevoel van de schoen. Als je op zoek bent naar sneakers die je voeten niet verzwaren, is mesh een uitstekende keuze.

Onze favoriete sneakers met mesh binnenvoering

Best of both worlds

Voor onze VIA VAI sneakers maken we uitsluitend gebruik van zeer hoogwaardig leer en mesh om de beste pasvorm en kwaliteit te waarborgen. In onze sneakercollectie heb je uitgebreid keuze uit sneakers met een volledig leren binnenvoering óf een mesh voering met leren binnenzool. En wist je dat alle VIA VAI sneakers een uitneembaar voetbed hebben? Zo kun je ook altijd ruimte maken voor je eigen zooltjes.

SHOES YOUR WAY

Kortom, kies jij voor mesh met een sporty look & feel en ultra-comfortabele pasvorm óf ga je voor een duurzaam leer dat zorgt voor stevigheid en stabiliteit? Uiteindelijk is de keuze voor mesh of leer heel persoonlijk en afhankelijk van wat jij prettig vindt. We kunnen ons voorstellen dat je nu niet kan wachten om een paar VIA VAI sneakers te shoppen. Ontdek de nieuwste sneakers uit de najaarscollectie hier!

Delen:

Vind een winkel in de buurt

Open storelocator